fbpx
Suche
Kategorien
Ähnliche Artikel
Tags

5 tipp, hogy milyen energetikai korszerűsítést válasszunk

Az alábbiakban 5 tippet adunk arra, hogy hogyan lehet egy meglévő házat vagy lakást energetikai szempontok alapján korszerűsíteni – amiben cégünk is segítségükre lehet.

1. A szigetelés javítása

Az egyik legfontosabb lépés az energetikai hatékonyság növelése érdekében a megfelelő szigetelés biztosítása. Hogy hol kezdjünk hozzá? Ellenőrizzük a tetőt, a falakat, a nyílászárókat, keressük meg a hőveszteség potenciális forrásait. Szigeteljük a falakat, cseréljünk ablakokat!

2. Hatékony fűtési rendszer kiválasztása és kialakítása

Vegyük fontolóra a hagyományos fűtési rendszerünk korszerűsítését – vizsgáljuk meg, hogyan lehetne energiatakarékosabb és hatékonyabb.

Cégünk ebben is partnere lesz, szakértelmünkben maximálisan megbízhat, alternatív megoldásainkra teljes mértékben támaszkodhat!

5 tipp, hogy milyen energetikai korszerűsítést válasszunk

3. Energiahatékony világítás

Apró lépésnek tűnik, de hatása annál messzebbre mutat! Cseréljük le hagyományos izzóinket LED-lámpákra. A LED-ek kevesebb energiát fogyasztanak, hosszabb élettartammal rendelkeznek, hatékonyságuk pedig kiemelkedő.

Emellett lehetőség van automatikus világításvezérlő rendszereket is telepíteni – például mozgásérzékelőket vagy időzítőket.

4. Napenergia hasznosítása

Vizsgáljuk meg annak lehetőségét, hogy hogyan hasznosíthatnánk a napenergiát ingatlanunkon. Ennek segítségével csökkenthető lehet a hálózati áramfogyasztás, hosszútávon pedig energiaköltségeket takaríthatunk meg.

Azonban fontos különbséget tenni a napelemes rendszerek és a napkollektorok között. A két fogalom mást-mást takar – a napelemes rendszerek az áram termelésére szolgálnak, míg a napkollektorok vizet melegítenek a fűtéshez vagy a melegvíz-használathoz.

5. Okosrendszerek alkalmazása

Az okosrendszerek segítségével optimalizálhatjuk az energiafelhasználást a házunkban vagy lakásunkban. Hogyan? A fűtés, hűtés, világítás és egyéb rendszerek távvezérlésével és időzítésével. A legjobb és legszemléletesebb példa erre talán a fűtés automatizálása – csak akkor legyen bekapcsolva, amikor valóban szükség van rá.

5 tipp, hogy milyen energetikai korszerűsítést válasszunk

Tippjeink jó kiindulópontot jelenthetnek, ha energetikai korszerűsítésen gondolkodunk. Fontos azonban, hogy minden projektet egyedi módon szükséges felmérni és megtervezni, figyelembe véve a meglévő épület adottságait és a tulajdonos igényeit. Bízza ránk magát és keressen minket bizalommal!

Ähnliche Artikel
Környezettudatos építés és felújítás:
Umweltfreundliches Bauen und Renovieren: neue Dimensionen des generischen Bauens
Hier erfahren Sie, wie wir grünes Bauen und Renovieren angehen und dabei die Erwartungen unserer Kunden und moderne Technologien erfüllen.
Einzelheiten
megbízható kivitelező
Was ist zu tun, wenn sich die Bauarbeiten verzögern und der Winter naht?
Mai cikkünkben azt járjuk körül, mi történik, ha az építkezés-felújítás munkálataiba hiba csúszik - vagy esetleg az egész folyamat elhúzódni, netán elúszni látszik.
Einzelheiten
energiatakarékos-lakberendezés
5 Tipps für eine energieeffiziente Innenraumgestaltung und die neuen Trends
Összetett cikkel jelentkezünk. Most 5 tippet adunk arra, hogy hogyan lehet energiatakarékos módon berendezni egy új, igényes otthont, illetve végigvesszük, hogy mik az új trendek ...
Einzelheiten
de_DEDeutsch